Service

Ladies’ Circle Nederland is een serviceclub, wat inhoudt dat wij ons inzetten voor goede doelen. Onze Circles halen geld op voor allerlei mooie projecten, op lokaal, nationaal en internationaal gebied. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld het organiseren van evenementen of het verkopen van diverse producten.

Geld ophalen is fantastisch en vaak nodig, maar ook worden er vaak letterlijk de handen uit de mouwen gestoken. Ladies helpen in vele verschillende situaties door te doen. Denk hierbij aan het organiseren van een high tea voor een vrouwenopvang, wandelen met bejaarden mensen, speelgoed inzamelen voor minder bedeelde kinderen of het opschilderen van een wijkgebouw. Onze Ladies zijn van alle markten thuis!

Service projecten

Ladies’ Circles bieden service op drie verschillende niveau’s, lokaal, nationaal en internationaal.

Lokale Service.

Ladies’ Circle 13 Land van Cuijk kiest om het jaar een lokaal project om te ondersteunen. Dit zijn vaak projecten dicht in de buurt.

Het Nationaal Service Project (NSP).

Vanuit Ladies’ Circle Nederland (LCNL) waar wij onderdeel van zijn, wordt er iedere 2 jaar door de leden op de algemene ledenvergadering een goed doel gekozen waar we ons landelijk voor inzetten. Het Nationaal Service Project. Ladies’ Circle 13 Land van Cuijk ondersteunt het ene jaar het landelijk gekozen goede doel en het andere jaar een lokaal doel.

Het Internationale Service Project (ISP).

Vanuit Ladies’ Circle international, waar LCNL onderdeel van is, wordt er ook elke 2 jaar een goed doel gekozen, waar wereldwijd Ladies zich voor inzetten.

In onderstaande banners is te zien welke goede doelen dit voor de komende jaren zijn.

Lokaal Serviceproject: Stichting Leergeld

Iedere 2 jaar kiest Ladies Circle 13 een regionaal goed doel uit om al onze opbrengsten naartoe te schenken. Dit jaar is onze keuze gevallen op Stichting Leergeld.Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Bekijk hier het promotiefilmpje of ga naar de website voor meer informatie.

In de periode 2019 – 2021 ondersteunt Ladies’ Circle International het project “Crimson” in India.

Op de Algemene Ledenvergadering is Stichting Metakids gekozen als het landelijke goede doel voor de jaren 2020-2022

Nationaal Service Project: Huntington 2022-2024

Op de landelijke vergadering op 28 mei 2022 is Huntington gekozen als het landelijke goede doel, het nationaal serviceproject, voor de jaren 2022 – 2024. Als Ladies’ Circle Nederland gaan wij ons hard maken om €400.000 op te halen. Met dit geld willen wij educatie en ondersteuning voor gezinnen – die te maken krijgen met Huntington –  mogelijk maken in samenwerking met Vereniging van Huntington. Daarnaast zamelen we dit geld in voor onderzoek naar een geneesmiddel in samenwerking met Campagneteam Huntington, iets dat hard nodig is aangezien er op dit moment nog geen geneesmiddel is voor deze slopende ziekte. De ziekte van Huntington is een dodelijke, erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het gen heeft. Meer weten? Kijk op de website van de Nationale Service Raad.

Internationaal Serviceproject: Crimson

In de periode 2019- 2021 ondersteunt Ladies’ Circle International het project ‘Crimson’ in India. Het project streeft zowel naar het opzetten van kleine fabricage-units voor werkgelegenheid voor vrouwen in de landelijke gebieden van India, alsook het verzorgen van hygiëne mbt menstruatie. De vrouwen zullen met de units biologisch afbreekbaar maandverband produceren en verkopen. Hierdoor zijn ze zelfvoorzienend, zorgt de winst voor betere leefomstandigheden en genereren ze zo een veiligere toekomst voor hun kinderen.

Ladies’ Circle India hoopt 100 units in India te kunnen plaatsen in de komende 2 jaar.

In de periode 2019 – 2021 ondersteunt Ladies’ Circle International het project “Crimson” in India.